Trainee-ohjelmasta monipuoliset opit tulevaisuuteen

VR Track Trainee -ohjelma on vuoden mittainen kokonaisuus, jonka aikana uransa alussa olevat traineet tutustuvat kolmeen eri VR Trackin liiketoimintoon. Vaihtelevat työtehtävät tarjoavat traineille monipuolista osaamista ja arvokasta kokemusta tulevaisuuden työuraa varten.

Tuukka Myllymäki ja Eveliina Mäkäräinen aloittivat vuoden mittaisen VR Track Trainee -ohjelman lokakuussa. Kuva: Kokemuksia.fi.

Yksi Suomen suurimmista infra-alan yrityksistä ja maan johtava ratarakentaja VR Track lanseerasi keväällä 2017 VR Track Trainee -ohjelman. Ohjelma on suunnattu vastavalmistuneille, uransa alkutaipaleella oleville infra-alan ja sähkö- sekä automaatiotekniikan ammattilaisille. Ensimmäiset neljä traineeta aloittivat 12 kuukautta kestävän ohjelman lokakuussa 2017.

– Ohjelman tarkoituksena on tutustua kolmeen VR Trackin eri liiketoimintoon työskennellen neljän kuukauden ajan kussakin liiketoiminnassa. Liiketoimintojen valinnat on räätälöity sen mukaan, millainen koulutuspohja ja kiinnostus kullakin traineella on, kertoo Eveliina Mäkäräinen, yksi neljästä VR Track Traineesta.

– Parasta on ollut se, että olen saanut oppia koko ajan uutta, kiteyttää ohjelmassa Mäkäräisen kanssa yhtä aikaa aloittanut Tuukka Myllymäki.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Vaihtelevat työtehtävät mahdollistavat monipuolisen oppimisen

Myllymäki on koulutukseltaan rakennusinsinööri ja Mäkäräinen ympäristötekniikan diplomi-insinööri. Molemmat aloittivat trainee-ohjelmansa suunnittelussa – Mäkäräinen geosuunnitteluyksikössä ja Myllymäki Raitiotieallianssin raidesuunnittelussa.

Eveliina Mäkäräinen aloitti trainee-vuotensa geosuunnittelun monipuolisissa tehtävissä. Kuva: Kokemuksia.fi.

Toisen jakson ajan Mäkäräinen suorittaa turvallisuus-, laatu- ja ympäristöyksikössä ja Myllymäki kunnossapidossa. Kolmannen jakson he työskentelevät rakentamisen parissa työmailla.

– Saan tehdä vaihtelevasti erilaisia töitä. Olen toiminut geosuunnittelutiimin auttavana kätenä, ja minulle on pyritty antamaan tehtäviä vähän jokaisesta eri projektista, jotta pääsisin näkemään monipuolisesti sen, mitä geosuunnittelu oikeasti on, Mäkäräinen avaa.

– Mitä enemmän olen oppinut, niin sitä enemmän olen saanut vastuuta. Hommaa on riittänyt hyvin ja olen tykännyt tästä, Myllymäki kuvailee.

Tuki ja apu aina saatavilla

Jokaisella traineella on VR Trackin johtoryhmästä oma mentori, jonka kanssa traineet tapaavat säännöllisesti käydäkseen läpi ajatuksia, kokemuksia ja mahdollisia kysymyksiä. Arjessa apuna ovat päivittäiset työkaverit. Mentoritapaamisten lisäksi kaikki neljä traineeta tapaavat myös toisiaan.

Omien ajatustensa tai avun tarpeen kanssa ei jää yksin.

Omien ajatustensa tai avun tarpeen kanssa ei siis jää yksin.

– Muut traineet ovat todella mukavia. Tulemme todella hyvin juttuun, koska aloitimme samaan aikaan ja samassa elämäntilanteessa. Heidän kanssaan on mukava vaihtaa kokemuksia, Mäkäräinen kertoo.

– Olemme tavanneet toisiamme keskimäärin noin kerran-pari kuussa. Porukalla on hyvä pössis. Omasta työstä on helppo puhua, kun olemme kaikki samalla viivalla, Myllymäki toteaa.

Kokemusta ja osaamista tulevaa työelämää varten

Sekä Myllymäki että Mäkäräinen ovat viihtyneet VR Trackillä ja trainee-ohjelmassa hyvin. Palkallinen ohjelma tarjoaa rahallisen korvauksen lisäksi ennen kaikkea arvokasta kokemusta ja osaamista tulevaisuuden työelämää ja uramahdollisuuksia silmällä pitäen.

Tuukka Myllymäki arvostaa trainee-ohjelman mahdollistamaa jatkuvaa oppimisprosessia. Kuva: Kokemuksia.fi.

Molemmat haluavatkin rohkaista myös muita infra-alasta kiinnostuneita hakemaan mukaan ohjelmaan.

– Tässä kolmen kuukauden aikana minusta on alkanut tuntua siltä, että tämä suunnittelu voisi olla se minun juttuni. Toisaalta tykkään olla myös työmaalla todella paljon. Toivon, että tämän vuoden jakson jälkeen tiedän, mitä todellisuudessa haluan tehdä, Mäkäräinen pohtii.

– Oppimaanhan tänne on tultu. Minulle tärkeää on se, että opin koko ajan lisää tästä työstä ja alasta. Tärkeä oppi tämän vuoden aikana on myös se, että tiedän varmasti, että tämä on se minun alani, Myllymäki painottaa.

– Trainee-ohjelma VR Trackillä on ollut innostava ja mielenkiintoinen. Se on antanut minulle todella paljon ja odotan innolla tulevaa, Myllymäki summaa.

 

Teksti: Kuvat:

Kokemuksia.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pin It on Pinterest

Jaa sivu