Trainee-ohjelmaan pääseminen on vastavalmistuneelle lottovoitto

VR Trackin vuoden mittainen trainee-ohjelma on tarkoitettu ammattikorkeakoulusta tai yliopistosta vastavalmistuneille, tekniikan alan tuoreille osaajille. Vuonna 2017 trainee-ohjelman aloittaneet Laura Saarlo ja Vili Paavola korostavat mahdollisuuden monipuolisuutta ja kehittävyyttä.

Viime syksynä VR Trackin trainee-ohjelmassa aloittaneet Vili Paavola ja Laura Saarlo ovat tyytyväisiä eri liiketoiminnoissa saamiinsa kokemuksiin ja oppeihin. Kuva: Kokemuksia.fi.

Trainee-ohjelmaan osallistuvalle tarjotaan 12 kuukauden määräaikainen työsopimus. Harjoittelujakson aikana eri tehtäviin osallistutaan neljän kuukauden jaksoissa ja päästään osaksi kolmea eri liiketoimintoa. Pyrkimys on, että työsuhde jatkuu jakson päätyttyä.

– Nyt olen turvalaitteiden kunnossapidon puolella, ja pääsen tekemään ihan oikeita hommia jo ominkin päin. Avustan työmaamestareita, jotka kouluttavat minua oman työnsä ohessa. Aika monipuolisia tehtäviä tässä tulee tehtyä, sähkövoimatekniikan insinööri Vili Paavola kertoo.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Erilaisia ja monipuolisia mahdollisuuksia

– Tällä hetkellä olen strategia- ja kehitystiimissä. On ollut kivaa päästä radan varteen katsomaan, miten työmme oikeasti konkretisoituu rakennustyömaalla. Tässä pääsee oppimaan eri tyyppisiä tehtäviä, tuotantotalouden diplomi-insinööri Laura Saarlo sanoo.

Parasta on se, että pääsee oppimaan uutta, osaksi erilaisia kehitysprojekteja ja näkemään laajasti infra-alaa.

VR Track Oy on yksi Suomen suurimmista infra-alan rakennus- ja suunnittelutoimistoista, ja se toimii laajasti sekä maantieteellisesti että toimialojen suhteen. Trainee-ohjelmassa voi päästä osaksi muun muassa rakentamisen tehtäviä, turvallisuus-, laatu- ja ympäristötehtäviä sekä esimerkiksi Tampereen ratikkaprojektia.

– Tässä näkee monenlaista ja oppii koko ajan uutta sekä pääsee harvinaisen hyvin työkiertoon. Oli lottovoitto päästä tähän trainee-ohjelmaan, Vili vakuuttaa.

Trainee-porukan kesken vallitsee hyvä yhteishenki

Laura ja Vili kiittävät paitsi trainee-ohjelmasta saatavaa oppia ja koulutusta myös harjoittelijoiden keskinäistä yhteishenkeä. Erilaisista koulutustaustoista ja eri työpaikkakunnista huolimatta yhdessä tekeminen on kivaa.

– Parasta on kuitenkin se, että pääsee oppimaan uutta, osaksi erilaisia kehitysprojekteja ja näkemään niin laajasti infra-alaa, Laura kiteyttää.

Uusi VR Track Trainee -ohjelma on käynnistynyt

VR Track hakee parhaillaan uusia traineita. Hakuaika on 9.4.–13.5.

Vuoden mittainen trainee-ohjelma on suunnattu tekniseltä alalta vastavalmistuneille, jotka ovat suorittaneet ylemmän tai alemman korkeakoulututkinnon. Sopiva koulutustausta voi olla esimerkiksi infra-alalta tai sähkö- ja automaatiotekniikan parista. Ohjelmaan valitaan ensisijaisesti kaksi traineeta kehittämään infra-alaa yhdessä VR Trackin kanssa.

Traineilla on mahdollisuus tutustua vuoden aikana infrahankkeen koko elinkaareen. Trainee-ohjelma koostuu kolmesta 4 kuukauden mittaisesta jaksosta, joiden aikana pääsee syventymään infra-alan tehtäviin kolmen eri liiketoiminnon näkökulmasta. Traineen tukena on mentori koko ohjelman ajan.

Pääset tutustumaan muiden viime syksynä aloittaneiden traineiden kokemuksiin Atracktiven joulukuussa julkaistusta jutusta sekä sosiaalisen median tileiltämme Twitterissä ja Instagramissa #VRTrackTrainee-aihetunnisteella!

Lisätietoja VR Trackin trainee-ohjelmasta.

Teksti: Kuvat:

Kokemuksia.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pin It on Pinterest

Jaa sivu