Podcast: ”Sen piti olla ihan normaali urakiskon asennus…”

Tervetuloa kuuntelemaan VR Trackin podcastia, jossa syvennytään työturvallisuuteen.

Rata-asentaja Joonas Ignatius. Kuva: Päivi Surakka.

VR Trackin ensimmäinen podcast kertoo siitä, kun töissä tapahtuu jotain sellaista, mitä kukaan ei toivo.

TLY-päällikkö Heidi Kymäläinen. Kuva: Päivi Surakka.

Ohjelmassa keskustellaan turvallisuus-, laatu- ja ympäristöpäällikkö Heidi Kymäläisen kanssa työturvallisuuden johtamisesta ja pohditaan, mitä turvallisuus viime kädessä on. Podcastissa tavataan myös tutkija Henriikka Ratilainen, joka kertoo ihmisen tiedonkäsittelyn rajoista ja siitä, miten johdon asenne vaikuttaa työn turvallisuuteen. Ohjelman lopussa rata-asentaja Joonas Ignatius muistelee viimekesäistä työpäiväänsä, jolloin kaikki ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan.

Podcast on VR Trackille uusi viestintämuoto, jonka taipumista infra-alalle testataan tämän pilottiohjelman myötä. Ohjelman on toimittanut VR Trackin viestinnän asiantuntija Päivi Surakka.

Tutkija Henriikka Ratilainen. Kuva: Sarno Ojell.

– Podcastien kuuntelijana olen aina ollut kiinnostunut siitä, miten paljon tietoa ja tunnetta ääneen tallentuu. Oli hienoa huomata tätä podcastia tehdessä, että haastatellut heittäytyivät tilanteeseen ja ehkä vähän unohtivatkin, että puhetta äänitetään, kun innostus ja kiinnostus omaan aiheeseen veivät mennessään, Surakka kertoo ja jatkaa:

– Infra-ala ei välttämättä tule ensimmäisenä mieleen podcast-aiheita ideoidessa mutta osoittautui ihan yhtä kiinnostavaksi, ristiriitaiseksi, liikuttavaksi ja ajatuksia herättäväksi kuin mikä tahansa muu ihmisen toiminta.

– Toivon, että haastattelujen muodostama kokonaisuus piirtää monipuolisen kuvan siitä, miten monella tavalla työturvallisuuteen voi suhtautua. Uskon, että 0 tapaturmaa on rakennusalalle mahdollista, mutta nollaan pääsemiseen vaaditaan vielä paljon johdon, työntekijöiden ja tutkimuksen välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä.

Mikäli pidät ohjelman sisällöstä ja haluat kuulla lisää tarinoita infra-alaan ja kaupungistumiseen liittyen, kerro siitä alla olevassa kommenttikentässä.

”Sen piti olla ihan normaali urakiskon asennus…”
Kesto 27:33 min.
Toimittaja Päivi Surakka
Tuottaja Kira Schroeder, Outhouse Media
Miksaaja Johan Hellman
Musiikki Oliver Blank
Haastateltavina olivat Heidi Kymäläinen, Henriikka Ratilainen ja Joonas Ignatius.
VR Track – kevät 2017

Teksti: Kuvat:

Päivi Surakka ja Sarno Ojell

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pin It on Pinterest

Jaa sivu