Attracktiven blogi tarjoaa näkökulmia infrastruktuurin kiehtovaan maailmaan.

Kaikki saman tiedon äärelle

Mitä arvoa mainiollakaan strategialla on, ellei jokainen organisaatiossa elä ja hengitä yhteistä tapaa toimia? Pelin ratkaisevat ihmiset. Ja osallistaminen saman tiedon äärelle.

Kuva: zffoto/Shutterstock

Tieto on infra-alan toimijalle johtamisen väline. Niin meillä kuin alalla yleensä. Ratatyöntekijän arjessa digivallankumous näkyy esimerkiksi erilaisina mobiilisovelluksina tai mahdollisuutena kysyä suoraan sosiaalisen työvälineen kautta toimitusjohtajalta kysymys, joka askarruttaa. Ja saada siihen saman tien myös vastaus!

Olemme viime vuosina läpivieneet muutosprosessia, jonka tarkoituksena on ollut altistua ja altistaa kaikki avoimelle tiedolle. Poikkeuksetta jokaisen organisaation niskaa hiostanut haaste viime vuosina. Miten valita meidän polkumme digitalisoituvassa maailmassa? Pyrähdetäänkö jokaiselle houkuttelevalle polulle, vai valitaanko yksi tai muutama hyvä? Me valitsimme osallistamisen, pyrkimyksen saattaa kaikki päältä katsoen ehkä yksinkertaistenkin ratkaisujen ja välineiden kautta saman tiedon äärelle.

Tieto jumpataan ymmärryksen kautta oivallukseksi − yhdessä

Strategiapäivillämme emme päästäneet tänä vuonna asiantuntijoitamme ja esimiehiämme helpolla. Perinteisten kalvosulkeisten sijaan työstimme strategiaa kolmivaiheisesti sananmukaisesti hikisissäkin työpajoissa: ensin varmistettiin ymmärrys, sitten ideoitiin ratkaisuja ja lopulta priorisoitiin toimenpiteet, joihin jokainen sitoutuu: miten minä toteutan strategian osa-alueita jokapäiväisessä työssäni? Vaadimme osallistumaan, keskustelemaan, kehittymään ja kehittämään. Johtoryhmä oli tässä tilaisuudessa kuunteluoppilaana ja havaintojen tekijänä.

Ensin varmistettiin ymmärrys, sitten ideoitiin ratkaisuja ja lopulta priorisoitiin toimenpiteet, joihin jokainen sitoutuu.

Ja niitä esimiehiä ja asiantuntijoita. Heitä oli paikalla 238. Ei mikään kultapossukerho, vaan meidän hieno porukka sitoutuneita valmentajia. Valmentajia, jotka päivittäisessä työssään mahdollistavat avainpelaajillemme, työntekijöille, linkin päivittäisten tehtävien merkityksiin: miksi haluan päivittäin lähteä töihin, miksi päivän päätteeksi olen ylpeä siitä, että tämäkin päivä tehtiin työtä laadukkaasti ja ilman tapaturmia. Fyysisesti varsin pirstaloituneissa tehtävissä ja projekteissa myös läsnäolo on merkityksellistä ja se toteutuu omissa työporukoissa, joissa vuodesta toiseen mitatusti työskennellään tyytyväisinä ja omasta porukasta ylpeinä.

Halusimme strategiapäivillä myös tuoda porukkamme uusien asioiden äärelle, oppimaan uutta ja antamaan palautetta työnteon mahdollistavista palveluista. Esittelimme erilaisia arkea tälläkin hetkellä jouhevoittavia digitaalisia ratkaisuja samoin kuin aivan uusia, vasta ideointiasteella olevia innovaatioita. Eniten mielenkiintoa herätti mahdollisuus tutustua hologrammilaseilla toteutettuun työmaan visualisointiin. Ei ihan vielä päivittäiseen tuiskuun ja roiskeeseen soveltuvaa teknologiaa, mutta ei myöskään tyhjänpäiväistä konsolipeli-hörhöilyä. Meillä kun tiedetään jo, että kummallisimmiltakin kuulostavista kokeiluista saattaa tulla osa normaalia toimintaa. Nopeammin kuin uskoisikaan.

Tästä porukasta on helppo olla ylpeä. Tämä porukka on kivijalkana tulevaisuudelle ja avoimesti valmiina ottamaan mukaan esimerkiksi tulevan kesän harjoittelijoita.

 

Jenni Heinisuo

Jenni Heinisuo (DI) on vastannut VR Trackin IT-palveluista vuodesta 2012 ja elokuusta lähtien myös yhtiön markkinoinnista ja viestinnästä. Kokemusta infra-alalla on kertynyt jo vuodesta 2003 muun muassa Destialla ja Tieliikelaitoksessa. Jenni ei usko siiloihin tai erillisiin tukipalveluihin. Vain integroidut, innovatiiviset ja alaa eteenpäin vievät ratkaisut tuottavat todellista hyötyä niin alalle, yhtiölle kuin henkilöstölle.

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pin It on Pinterest

Jaa sivu